توضیحات وزارت نفت درباره اظهارات نماینده اراك
لباس نو: به دنبال اظهارات نماینده اراك در مجلس شورای اسلامی و ربط دادن ماجرای هپكو به وزیر نفت، روابط عمومی وزارت نفت توضیحاتی ارائه كرد.
به گزارش لباس نو به نقل از ایسنا، در اطلاعیه وزارت نفت آمده است: درباره اظهارات آقای علی اكبر كریمی، نماینده محترم اراك درمجلس شورای اسلامی و كوشش برای ربط دادن ماجرای هپكو به آقای مهندس بیژن زنگنه وزیرنفت، بیان نكاتی برای آگاهی افكار عمومی ضروری است:
۱) از آن جا كه جز بیان عضویت آقای مهندس زنگنه در هیات مدیره شركت هپكو و ریاست این هیات در سال ۱۳۸۶، بقیه اظهارات و ادعاهای آقای علی اكبر كریمی سراسر نادرست و آكنده از تهمت و انتساب های نارواست، پس وزارت نفت از ایشان به سبب افترا، نشر اكاذیب، تشویش اذهان عمومی، مخدوش كردن چهره مسئولان نظام جمهوری اسلامی و خدشه دار كردن وجهه اجتماعی وسیاسی آقای زنگنه و سوابق اجرایی و خدمتی ایشان، به مراجع قضایی شكایت كرده است. علاوه بر آن شكوائیه ای نیز تسلیم با همین مضمون هیات محترم نظارت بر رفتار نمایندگان مجلس شورای اسلامی شده است.
۲) آقای كریمی، نماینده محترم اراك، به شكلی از عضویت جناب آقای مهندس زنگنه در هیات مدیره هپكو آگاهی داده اند كه گویی موفق به كشف گناهی بزرگ یا رازی سر به مهر شده اند.
عضویت جناب آقای مهندس زنگنه در هیات مدیره هپكو ( در زمانی كه ایشان هیچ سمت دولتی نداشته و بازنشسته بوده اند)، نكته پنهان و محرمانه ای نبوده كه نیاز به افشاگری داشته باشد. از آن جا كه هپكو شركتی بورسی بوده تمام فعل و انفعالات و تغییرات هیات مدیره آن با شفافیت انتشار یافته و می شود. صورت های مالی و حساب سود و زیان شركت نیز در سال های مختلف به همین ترتیب روشن و در دسترس عموم است.
جناب آقای زنگنه بعد از بازنشستگی در سال ۱۳۸۵ و در اوایل سال ۱۳۸۶، عضویت هیات مدیره این شركت را می پذیرند. طبیعتاً این اقدام برخلاف آن چه آقای كریمی اهتمام در وانمود كردن آن دارند، اقدامی مغایر با قانون نبوده و نیست. ضمن آن كه در آن مقطع هیچ نهاد و مرجعی به واگذاری هپكو اشكالی وارد نكرده بود.
۳) آقای علی اكبر كریمی، نماینده محترم اراك در ادامه، مدعی شده اند آقای زنگنه حامی اصلی آقای عطاریان در خرید هپكو بوده است! این در حالی مطرح می شود كه واگذاری هپكو در دولت نهم یعنی زمانی كه آقای زنگنه هیچ سمتی را عهده دار نبوده اند، صورت گرفته است. ضمن آن كه جناب آقای مهندس زنگنه به هیچ عنوان از سوژه واگذاری و پروسه آن باخبر نبوده و بعد از خرید سهام از طرف جناب آقای عطاریان به آن مجموعه دعوت می شوند و البته این همكاری هم دیری نمی پاید و جناب آقای زنگنه در اوایل تابستان ۱۳۸۷ استعفا داده و از مجموعه هپكو جدا می شوند.
۴) جناب آقای علی اكبر كریمی، در بخش دیگری از اظهارات خود مدعی شده اند كه آقای زنگنه در چارچوب یك قرارداد مشاوره یا كارگزاری مبلغ ۵/۱ میلیارد تومان معادل ۲ میلیون دلار آن زمان از هپكو دریافت كرده است!
بنظر می رسد كه جناب آقای كریمی در شرایط جنگ اقتصادی و عسرت مردم قصد تحریك و ایجاد حساسیت منفی در افكار عمومی را دارند و گرنه هر انسان خردورزی می داند كه به فرض قائل بودن اندكی هوش و منفعت سنجی برای سهام دار اصلی، پرداخت چنین رقمی در سال ۱۳۸۶ به عضو هیات مدیره هپكو هیچ توجیه عقلانی و اقتصادی نداشته است!
ضمن آن كه جناب آقای زنگنه نه مشاور هپكو بوده اند و نه بنابر آن چه جناب آقای كریمی مدعی شده اند كارگزار؛ بلكه صرفاً برای مدت كمی بیشتر از یكسال، عضو و رئیس هیات مدیره هپكو بوده اند. در این مدت نیز اساسا جناب آقای زنگنه هیچ نوع قراردادی با هپكو امضا نكرده و برخلاف بیانات جناب آقای كریمی ریالی هم از هپكو دریافت نكرده اند.
در این جا لازم است به آگاهی مردم شریف ایران برسانیم كه جناب آقای زنگنه در قراردادی كه با مالك سهام اصلی هپكو داشته است، ماهانه مبلغ ده میلیون تومان از ایشان و نه از شركت هپكو بابت خدمات خود دریافت كرده اند. البته حاصل جمع این دریافتی هم به ده درصد رقم مورد ادعای آقای كریمی نمی رسد.
مقایسه دریافتی آقای زنگنه از آقای مالك شركت در مقایسه با ارقام دریافتی مدیر عامل و نیز عرف پرداخت به اعضای هیات مدیره شركت های خصوصی مشابه، نیز حد متعارف دریافتی جناب آقای زنگنه را درآن زمان مشخص می كند.
۵) بنابر اطلاعات موجود و به گواهی اسناد بورس، شركت هپكو در سال ۱۳۸۶ در سایه همكاری مدیران و كاركنان، یكی از درخشان ترین عملكردها را از نظر تعداد ماشین آلات تولیدی و نیز سود قابل تقسیم داشته است.
۶) جناب آقای كریمی در ادامه ادعاهای زنجیره ای خود گفته اند: "حمایت جناب آقای زنگنه از آقای عطاریان طوری بوده كه در سال ۱۳۹۵ در اوج مشكلاتی كه همین آقای عطاریان برای هپكو به وجود آورده بود، از محل اعتبارات وزارت نفت بیشتر از ۱۰۰ میلیارد تومان با ایشان برای تولید واگن در شركت واگن سازی كوثر قرارداد بست و نشان داده است این رفاقت همچنان وجود داشت" بی هیچ توضیح اضافه ای باید بگوییم كه این ادعا هم كاملاً نادرست است. وزارت نفت هیچ قراردادی با شركت واگن سازی كوثر منعقد نكرده و ریالی هم به آن پرداخت نكرده است!
۷) ادعای استمرار رفاقت و ارتباط آقایان زنگنه و عطاریان هم مطلب نادرست دیگری است كه جناب آقای كریمی به زبان آورده اند. بعد از استعفای آقای زنگنه از هپكو تابحال هیچ ارتباطی بین ایشان با آقای عطاریان وجود نداشته است. تردیدی نیست كه رفتار جناب آقای كریمی، چیزی جز ایجاد اختلال در انجام وظایف قانونی وزیر و وزارت نفت، در شرایطی كه وزارت نفت در خط مقدم جنگ اقتصادی با دشمن بی رحم خارجی قراردارد و مخدوش كردن اعتماد مردم به مسئولان، در این شرایط دشوار و پیچیده نیست.
منبع: لباس نو
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب