طرح سیاست های جمعیتی ایران در بریکس

طرح سیاست های جمعیتی ایران در بریکس

لباس نو: سیاست های جمعیتی جمهوری اسلامی ایران در دهمین سمینار بین المللی کشورهای عضو بریکس با موضوع جمعیت تبیین شد.



به گزارش لباس نو به نقل از مهر، دهمین سمینار بین المللی کشورهای عضو «بریکس» با موضوع جمعیت، برای اولین بار با حضور نمایندگان جمهوری اسلامی ایران، به میزبانی «وزارت کار و حفاظت اجتماعی فدراسیون روسیه» بصورت مجازی و با حضور وزارتخانه ها و نمایندگان مسؤول امور جمعیت کشورهای عضو و نمایندگان سازمان های بین المللی مرتبط در تیر ماه ۱۴۰۳ اجرا شد.
شرکت کنندگان در این سمینار بر گسترش بیشتر همکاری ها در مسائل جمعیت تمرکز کرده، و در مورد چالش های جمعیت شناختی کشورهای بریکس و راهکارهای ممکن، تجربیات کشورها در رسیدگی مؤثر به مسائل توسعه جمعیت و همین طور رفاه در خانواده های دارای فرزند در کشورهای خود، به گفت و گو پرداختند.
منصوره شعبانی، رییس گروه خانواده و جمعیت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این سمینار، با بیان دیدگاه اسلام درباب تقدس خانواده و اهمیت نقش زن در خانواده، به ابلاغ سیاست های خانواده و جمعیت، و همین طور تصویب قانون پشتیبانی از خانواده و جوانی جمعیت در جمهوری اسلامی ایران جهت حمایت اقتصادی و اجتماعی از ازدواج، فرزندآوری و رفاه خانواده های دارای فرزند، مثل اعطای تسهیلات، خودرو، سهام بورس، مسکن، و بیمه اجتماعی و درمانی اشاره نمود.
وی به تعدادی از اقدامات موفق اجرا شده و در دست اقدام در این عرصه، مثل پوشش بیمه اجتماعی رایگان مادران غیر شاغل دارای ۳ فرزند و بیشتر ساکن روستا و مناطق عشایری اشاره نمود و اظهار داشت: نظیر این مساله در هیچ یک از سیاست های حمایتی خانواده در جهان وجود ندارد.
شعبانی اضافه کرد: ارائه سبد غذایی و بسته بهداشتی رایگان به مادران حامله و دارای فرزند زیر دو سال در دهک های نیازمند حمایت، مرخصی ۹ ماهه زایمان، امکان استفاده از دورکاری مادران حامله و دارای کودک زیر ۶ سال، کاهش سن بازنشستگی مادران، عدم اجبار نوبت کاری شب برای مادران شاغل حامله و شیرده، و اصلاح مواد قانون کار کشور به نفع خانواده، از دیگر اقدامات موفق اجرا شده در جمهوری اسلامی ایران است.
در ادامه محمد جواد محمودی، رییس مؤسسه تحقیقات جمعیت کشور و نماینده ستاد ملی جمعیت ایران نیز در این جلسه، به نوسانات نرخ باروری در ایران اشاره و عنوان کرد: ایران با درک چالش های ناشی از پیری جمعیت، از سال ۲۰۱۴ سیاستی را با هدف افزایش نرخ باروری با ارائه مشوق های مالی و ارائه چارچوب های نظارتی اتخاذ نموده است.
گفتنی است، گروه بریکس گروهی بین المللی به رهبری ۵ قدرت اقتصادی نوظهور دنیا برزیل، روسیه، هند، آفریقای جنوبی و چین است که ایران و ۴ کشور دیگر در سال ۲۰۲۳ به عضویت این گروه درآمدند. همکاری کشورهای عضو بریکس در حوزه مسائل جمعیتی در سال ۲۰۱۲ شروع و در سالهای ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۲، بصورت حضوری و یا مجازی با برگزاری سمینارهایی سالانه در کشورهای عضو ادامه دارد.


منبع:

1403/04/25
13:33:07
5.0 / 5
290
تگهای خبر: اقتصاد , اقتصادی , توسعه , قانون
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
لباس نو