۵۰ درصد مالیات مشاغل را یک درصد مودیان ثروتمند می پردازند

۵۰ درصد مالیات مشاغل را یک درصد مودیان ثروتمند می پردازند

به گزارش لباس نو، سخنگوی سازمان امور مالیاتی با اعلان اینکه قرار نیست از مردم بی خود مالیات گرفتن شود، اظهار داشت: 50 درصد مالیات مشاغل را یک درصد مودیان ثروتمند می پردازند.



به گزارش لباس نو به نقل از مهر، مهدی موحدی سخنگوی سازمان امور مالیاتی کشور اظهار داشت: مالیات دارای مباحث مختلفی چون کارکردهای گوناگون درآمدزایی و حکمرانی داده ای و اطلاعاتی و… است ولی متأسفانه هنوز نتوانسته ایم این نظام مالیاتی را به کارکردهای بهینه خود نزدیک نماییم. توقعی نیست که یک باره همه این لطمه ها را کم نماییم ولی در سه سال قبل در دولت سیزدهم سعی شده که در این راه حرکت نماییم. یک هدف اصیل در نظام مالیاتی ما جریان داشته که همان تحقق عدالت مالیاتی از مجرای ایجاد شفافیت مالیاتی است.
موحدی اظهار داشت: برای دستیابی به این هدف ابزارهای مختلفی را در اختیار گرفته و اهتمام کرده ایم که به شکلی برنامه ریزی نماییم که شاهد برداشتن گام هایی در راه عدالت و شفافیت مالیاتی باشیم. تلاش ما بر این بود که اظهارنامه های پیش فرض برمبنای صورت اطلاعات از پیش ارسال شده مودیان از صورت حساب های الکترونیک تهیه شوند. این مساله در روز اول دولت سیزدهم یک آرزو بود ولی امروز شاهد آن هستیم که دومین دوره مالیات برمبنای اطلاعات پایگاه داده ای که در اختیار داریم درحال گرفتن است. پیش تر مالیات طبق آن چه به عنوان علی الراس از آن یاد می شده تعیین می شد از مودیان گرفتن می شد ولی امروز بارگذاری اطلاعات مالیات تبصره ماده ۱۰۰ را که شامل ۱۰ میلیون مودی است موجب شد که ۵ میلیون ۳۰۰ هزار نفر مالیاتشان صفر شود.
وی در مصاحبه با رادیو اقتصادی اضافه کرد: همه این اتفاقات در یک مسیر رخ می دهد که شامل دستیابی به یک نظام یک پارچه مالیاتی و رفاهی است که در آینده نزدیک هر کسی یک شناسنامه رفاهی و مالی پیدا می کند و مشخص می شود که هر فرد چقدر باید مالیات پرداخت کند و اگر این چنین نیست باید به وی یارانه بدهیم. این مورد هم از آرزوهای ما است که مطمئن هستیم که به این آرزو می رسیم. این مساله به شکل یک لایحه به مجلس ارائه شده است.
موحدی اظهار داشت: درباب مالیات بر عایدی سرمایه درحال تصویب است. در حوزه پایانه های فروشگاهی که در آغاز سال چند درصد بیشتر پیشرفت نداشت امروزه شاهد رشد اجرائی صد درصدی هستیم. امیدواریم که دولت آینده این مسیر را به خوبی دنبال کند و اگر مقرر است مالیاتی از طرف افراد پرداخت گردد تنها ناخوشایندی پرداخت نیمه تلخ آن بماند هرچند که این مساله نیز پیشرفت کشور را سبب می شود و شاهد بی عدالتی نباشیم.
سخنگوی سازمان امور مالیاتی کشور اظهار داشت: نظام مالیاتی در خیلی از کشورهای کمک کار ابزارهای اقتصادی برای رسیدن به رفاه و بهزیستی و توسعه آن کشور است. اگر نظام مالیاتی ما یا به عبارت بهتر حکمرانی داده ای ما بهتر شکل می گرفت می توانستیم خیلی از درآمدها را به بهتر شناسایی نماییم و هم تغییرات را بهتر درک نماییم.
وی اضافه کرد: هم اکنون جریان عادلانه کسب مالیات بهتر از دو سال پیش است که در بستر حکمرانی داده شکل گرفته است.
موحدی اظهار داشت: از بین ۲۵ میلیون مسکن در کشور نیمی از آنها دارای سند غیررسمی هستند و دارای سند تک برگی که شناسنامه ای این ملک باشند نداریم ولی این اطلاعات هنوز یکپارچه نشده است.
وی اظهار داشت: ممکنست شرکت گاز و برگ یا سازمان ثبت اسناد قسمتی از این اطلاعات را دارند ولی یکپارچگی این اطلاعات می توانست دامنه اطلاعاتی ما را تکمیل کند. دراین زمینه است که بیان می نماییم نیازمند حکمرانی داده هستیم. دراین زمینه نظام مالیاتی نیز می تواند به کمک بیاید. اگر شرایط، شرایط مناسبت تری در عرصه حکمرانی داده باشد بهتر از پیش به نتایج مطلوب می رسیم.
وی اضافه کرد: قانون امروز و قانون آتی مالیات بر عایدی بر سرمایه قرار نیست از کسی که یک واحد معمولی آپارتمان دارد مالیات گرفتن کند و فقط روی مالیات نقل و انتقالات معمول مالیات می بندند و قرار نیست از مردم بی خود مالیات گرفتن شود.
موحدی اظهار داشت: از بین ۱۰.۵ میلیون صاحب شغل که مشمول مالیات مشاغل هستند ۵.۵ میلیون مشمول مالیات نیستند. حدود ۵۰ درصد این مالیات را تنها یک درصد مودیان مشاغل ثروتمند در کشور پرداخت می کنند و اینطور نیست که عنوان می شود مالیات از اقشار پایین دست جامعه گرفتن می شود.

1403/04/21
11:26:14
5.0 / 5
375
تگهای خبر: اقتصاد , اقتصادی , توسعه , فروش
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
لباس نو