رسمیت بخشیدن به پدیده رمزارزها اجتناب ناپذیر است

رسمیت بخشیدن به پدیده رمزارزها اجتناب ناپذیر است

لباس نو: مدیر گروه بازارهای مالی پژوهشکده امور اقتصادی رسمیت بخشیدن به پدیده رمزارزها و رمزدارایی ها را اجتناب ناپذیر ارزیابی کرد و آنرا یک شمشیر دولبه خواند.



به گزارش لباس نو به نقل از مهر نشست «سیاستگذاری رمز ارزها و رمزدارایی ها و جایگاه آن در نظام ارزی کشور» روز سه شنبه ۱۲ دی ماه ۱۴۰۲، با حضور تعدادی از اساتید و صاحبنظران و فعالان این حوزه با میزبانی «پژوهشکده امور اقتصادی وزارت اقتصاد» انجام می شود. این جلسه، پنجمین نشست تخصصی از دهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی بود که در بازه آبان تا اسفندماه سال جاری با موضوع «حکمرانی ارزی؛ ثبات و رونق اقتصادی» درحال برگزاری است. در پنجمین نشست از این همایش فرصت ها و تهدیدهای مواجهه با پدیده رمز ارزها و رمزدارایی ها برای اقتصاد ایران مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
رسمیت بخشیدن به پدیده رمز ارزها و رمزدارایی ها اجتناب ناپذیر است
سامان قاسمی مدیر گروه بازارهای مالی پژوهشکده امور اقتصادی، در این جلسه اظهار داشت: چند سالی است که پدیده جدید کریپوکارنسی ظاهر شده ولی در قوانین و مقررات ما هنوز به اینها پرداخته نشده است. اگر این پدیده را به عنوان دارایی بپذیریم باید به یک نوع برای آن قانون گذاری نماییم و اگر به عنوان وسیله مبادله بپذیریم موضوع متفاوت می باشد. امروز شاید بیش از ۳۰۰ پلت فرم مبادله برای رمز ارز داریم که هنوز رسمیت پیدا نکرده اند. این که بگوییم قانونی نیستند صحیح نیست ولی هنوز رسمی نیستند و هیچ نهادی متولی ساماندهی آنها نیست. اگر این دارایی ها به عنوان دارایی های رسمی شناخته شوند، امکاناتی مثل وضع مالیات یا قوانین کنترلی برای آن قابل وضع خواهد بود.
وی اضافه کرد: من معتقدم هم اکنون کشور ما پذیرای این حوزه به عنوان رمزارز و وسیله مبادله نیست و درحال حاضر تنها می توانیم به بحث رمزدارایی ها و رسمیت یافتن آن از طرف دولت بپردازیم. هرچند من معتقدم حرکت به این سمت اجتناب ناپذیر است و مردم به این سمت حرکت خواهند کرد. حتی در صورتیکه پلت فرم های داخلی برای این حوزه فراهم نشود، فعالین این حوزه بوسیله پلت فرم های خارجی به استفاده از آن خواهند پرداخت. این که مردم به سراغ پلت فرم های خارجی بروند امر مطلوبی نیست و می تواند مصداق فرار سرمایه باشد. اگر با یک پدیده جدید بموقع مواجه نمی شویم و به مرور تهدیدهای آن بیشتر می شود. اما چون اجتناب ناپذیر است باید در این خصوص حکمرانی کشور به جمع بندی برسد. اگر قاعده گذاری نماییم نیاز مردم در یک فضای امن مدیریت شده پاسخ داده می شود ولی اگر این کار را نکنیم فرصت ها را از دست می دهیم و فقط تهدیدها باقی می ماند.
پویایی رمز ارزها امکان رصد معاملات را فراهم نموده است
قاسمی با اشاره به پویا بودن حوزه رمز ارزها، اظهار داشت: چندسال پیش وقتی درباب بلاک چین صحبت می شد از غیر قابل شناسایی بودن مطرح می شد، اما امروز در رمز ارزها این طور نیست و قابلیت شناسایی وجود دارد. بدین سبب در چند سال اخیر این حوزه به سبب پویایی بالا با تغییرات زیادی روبه رو شده است و خیلی از تهدیدها در این زمینه از بین رفته است. بطور خاص این بازار به سبب این که نرخها در آن متأثر از قیمت های جهانی است، حتی اگر حجم عظیمی از سرمایه مردم ایران به آن وارد شود، برخلاف دیگر بازارها قابلیت افزایش شدید قیمت را ندارد و در حقیقت این بازار یک سوپاپ اطمینان و یک فرصت است.
مدیر گروه بازارهای مالی پژوهشکده امور اقتصادی در آخر اظهار داشت: ما در کشور با مشکلات زیادی در عرصه تامین مالی مواجهیم و توسعه این حوزه می تواند مفید واقع شود. هم اکنون میزان سرمایه گذاری در کشور وضعیت مطلوبی ندارد و به پایین ترین میزان در دهه های اخیر رسیده است. من فکر نمی کنم هیچ دولت یا حاکمیتی مخالف توسعه ابزارهای تامین مالی پروژه های زیرساختی و تولیدی باشد و دراین زمینه نیز رمز ارزها یک فرصت هستند.

1402/10/15
18:15:43
5.0 / 5
579
تگهای خبر: اقتصاد , اقتصاد مقاومتی , اقتصادی , توسعه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
لباس نو