خاندوزی:

وزارت اقتصاد سهامدار هیچ بانک خصوصی نیست

وزارت اقتصاد سهامدار هیچ بانک خصوصی نیست

به گزارش لباس نو، سخنگوی اقتصادی دولت از صدور برگه های مالیاتی برای 45 هزار خانه لوکس آگاهی داد و اظهار داشت: وزارت اقتصاد اکنون سهامدار هیچ بانک خصوصی نیست.



به گزارش لباس نو به نقل از مهر، سید احسان خاندوزی امروز در نشست خبری سخنگوی اقتصادی دولت عنوان کرد: یکی از شاخص هایی که هم وضعیت بنگاه ها و تولیدکنندگان کشور را و هم چشم انداز کوتاه مدت آتی را حکایت می کند شاخص مدیران خرید است که در خردادماه ۵۳.۲۸ را تجربه نمود. همچنان بالای ۵۰ است؛ یعنی اقتصاد همچنان در منطقه رونق اقتصادی قرار دارد و اگر کمتر از ۵۰ شود احتمال رکود را زیاد می کند. این شاخص در صنایع ۵۵.۳۰ بود.
سخنگوی اقتصادی دولت اضافه کرد: برای تولید شرکتهای بزرگ صنعتی در خرداد امسال نسبت به خرداد پارینه ۲.۱ درصد رشد به ثبت رسید. تجهیزات ۱۰.۵ درصد رشد کرد.
۷۲۸ هزار نفر به جمعیت شاغلان کشور افزوده شد
وی افزود: نرخ بیکاری فصل بهار به ۸.۲ درصد رسید. در بهار امسال نسبت به بهار پارینه ۷۲۸ هزار نفر به جمعیت شاغلین کشور اضافه و از جمعیت بیکاران ۱۲۷ هزار نفر کم شده است. نرخ مشارکت اقتصادی نیز ۰.۳ درصد افزایش پیدا کرد. پس وقتی نرخ بیکاری کاسته می شود و همزمان مشارکت اقتصادی افزایش خواهد یافت یعنی اتفاق مبارکی افتاده است.
وی خاطرنشان کرد: با عنایت به تعاملات بین المللی و کنترل تورم از راه سقف رشد نقدینگی که اعمال می شود و سایر اقدامات در مورد بیشتر بازارهای اصلی کشور بطور مشخص بازارهای دارایی کشور هم ارز، هم مسکن و هم خودرو در تیر ماه شاهد ثبات قیمتی بهتر نسبت به خرداد و اردیبهشت خواهیم بود.
وزیر اقتصاد اضافه کرد: تلاشهای دیگری هم صورت گرفت به جهت اینکه به کاهش سوداگری در بازارهای اقتصادی کمک نماید همچون برگه های مطالبه مالیاتی که برای خانه های خالی با سرعت زیادی صادر شد. در این خصوص بیش از ۶۳ هزار برگه مطالبه خانه خالی را برای صاحبان این خانه ها صادر شد که ارزششان ۱، ۴۰۰ میلیارد تومان بود. تمرکز بر کسانی بود که ۲ واحد خالی به بالا دارند و سایر کسانی که احتکار مسکن می کنند. تأثیر این اتفاق را بر بازار مسکن شاهد بودیم.
وی افزود: یکی از مهم ترین اهرم های تامین مالی پروژه ها از آنجائیکه می خواهند از نرخ ترجیحی بانکها کمک بگیرند به تبصره ۱۸ مشهور است که برای نخستین بار در امسال برای ۳۱ استان حساب های ویژه پیشرفت و عدالت ایجاد کردیم. دستورالعمل این تبصره باید به تأیید هیأت امنا با ریاست رییس جمهور می رسید که این اقدام انجام و به دستگاههای اجرائی ابلاغ گردید.
خاندوزی اظهار داشت: در این خصوص برای سالجاری ۱۰۰ همت از ظرفیت تبصره ۱۶ برای اشتغال حمایتی اختصاص خواهد یافت. بیش از این عدد هم تسهیلاتی است که برای بنگاه های اقتصادی و اشتغال اتفاق خواهد افتاد.
وی اضافه کرد: نرخ بیکاری در ۲۵ استان کشور کاهش پیدا کرده و در ۲۴ استان تک رقمی شده است. نرخ بیکاری جوانان کشور، یعنی بازه سنی ۱۵ تا ۲۴ سال نیز نرخ بیکاری از ۲۴ درصد به ۲۱.۶ درصد کاهش پیدا کرده.
خاندوزی عنوان کرد: همینطور نرخ بیکاری در فارغ التحصیلان نیز با کاهش ۱.۱ درصد به ۱۲.۱ درصد رسیده است.
در بازارهای جدید صادراتی به روی ایران باز شد
وی ضمن اشاره به تجارت خارجی کشور اظهار داشت: سفر رییس جمهور به سه کشور آفریقایی سبب شد که در بازارهای جدیدی که تا پیش از این کمتر مورد توجه فعالان اقتصادی ایرانی بود بیش از پیش گشوده شد. بازار آفریقا سرزمین فرصت های جدید است. از این بازار غفلت ۱۱ ساله ای شده بود. بازار آفریقا بیش از ۱۲۰۰ میلیارد دلار ظرفیت و فرصت در دل خود دارد که سهم تجارت ایران از این بازار بزرگ در انتها دولت قبل فقط ۶۰۰ میلیون دلار بود. این عدد در دولت سیزدهم یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار شد که امیدواریم در ماه های آتی شاهد رشد بیشتر باشیم. حجم تجارت فرانسه ۲۷ برابر، آمریکا ۴۰ برابر، ترکیه ۱۹ برابر بیشتر از ایران -با این قاره- است.
خاندوزی به سفر اقتصادی ایران به چین اشاره نمود و اظهار داشت: کمیسیون های اقتصادی ایران و چین برگزار شد و توافقات مشخصی بین وزارت خانه ها و طرف های چینی که قبلاً انجام شده بود، مورد بررسی قرار گرفت و در ماههای آینده با اجرای بسته پروژه های فاینانس ایرانی و چینی شاهد رونق در این بخش باشیم.
تخصیص ۶۰۰ میلیارد تومان برای سهام متولدین ۱۴۰۱
سخنگوی اقتصادی دولت در مورد سهام متولدین ۱۴۰۲ عنوان کرد: برای قانون جوانی جمعیت که مصوب آبان ۱۴۰۰ بود در قانون بودجه ۱۴۰۰ هیچ منبعی برای اجرای این بند در نظر گرفته نشده بود. در قانون بودجه ۱۴۰۱ معادل ۱، ۵۰۰ میلیارد تومان منبع برای این بند در نظر گرفته شد که تا حالا بیش از ۶۰۰ میلیارد تومان اختصاص یافته است.
خاندوزی اضافه کرد: وزارت اقتصاد برای متولدین بهار و تابستان ۱۴۰۱ فراخوان داده است و تا امروز ۴۹۳ هزار و ۶۹۱ نفر از والدین ثبت نام را قطعی کرده اند. پس از اتمام این فراخوان ها، فراخوان ۳ ماهه سوم (پاییز ۱۴۰۱) آغاز می شود.
وی خاطرنشان کرد: برای متولدان ۱۴۰۲ هیچ منابعی برای این بند در نظر گرفته نشده که ما رایزنی کردیم تا تامین اعتبار صورت گیرد. برای اجرای این قانون امسال حدود ۲ هزار میلیارد تومان منابع نیاز داریم که بعد از تامین اعتبار فراخوان ها ارسال می شود.
مدیریت سوداگری در بازار دارایی ها
وزیر امور اقتصادی و دارایی در مورد این که دولت می خواهد با سیاست انقباضی تورم را کنترل کند، عنوان کرد: هنری نیست که دولت به بهای ایجاد رکود و قفل زدن به بخش های تولیدی تورم را کنترل کند. دستور و نام گذاری امسال هم دقیقاً اینست که دو بعد مهار تورم و رشد تولید را بتوانیم به مثابه دو سیاست توأمان پیش ببریم.
خاندوزی اظهار داشت: با بسته ای که اردیبهشت ماه تدوین شد توازنی را برای رشد تولید و مهار تورم و رونق اقتصاد ایجاد می نماییم.
وی اضافه کرد: در بخشی که در ارتباط با بازار دارایی های کشور همچون مسکن، ارز، طلا، سکه و … می شود سیاست دولت اینست که نوسانات سوداگری و سفته بازی را مدیریت کند و اتفاقاً از خلال ایجاد ثبات کمک نماید که نقدینگی ها ترجیح داند که وارد فعالیتهای اقتصادی و سودآور شوند.
صدور برگه مالیاتی برای ۴۵ هزار خانه لوکس
خاندوزی افزود: بر مبنای آماری که بازار سرمایه ارائه داد در بهار امسال ارزش جذب و تجهیز منابعی در بازار سرمایه ۷۳ هزار میلیارد تومان شد که پارینه ۳۹ هزار میلیارد تومان بود. همینطور تامین مالی شرکتهای خصوصی از راه انتشار اوراق اسلامی ۱۶ درصد رشد کرد که از ۷.۸ همت به ۹.۲ همت رسید. همینطور از آغاز امسال ۹ عرضه اولیه سهام بورس را داشتیم. ازاین رو تامین مالی غیر تورمی را شاهد بودیم.
وی در مورد مالیات سلبریتی ها و لوکس نشینان اظهار داشت: ۵۵۰ کاربر شبکه های اجتماعی که درآمدهای تبلیغاتی بالا داشتند و شناسایی شدند که از این میزان ۱۲۳ نفر ۲، ۳۰۰ میلیارد تومان درآمد واریزی در حساب های بانکی داشتند.
خاندوزی اضافه کرد: همینطور برای ۴۵ هزار خانه لوکس برگه مطالبه مالیاتی صادر شد. هدف دولت از این سیاست ها افزایش درآمد مالیاتی خود نیست بلکه بیشتر جنبه اجتماعی را در نظر دارد.
تعیین فرمول دراز مدت برای خوراک گاز پتروشیمی ها
سخنگوی اقتصادی دولت در مورد نرخ خوراک پتروشیمی ها عنوان کرد: بنده با نرخ گذاری ثابت مخالف هستم و معتقدم که باید مبنای نرخ گذاری خوراک پتروشیمی ها بر مبنای فرمول باشد. مبنا قرار گرفتن فرمول می تواند عاملی برای پیشبینی پذیر شدن بازارها برای فعالین اقتصادی باشد.
وی افزود: پیشنهاد ما بر این مبناست که فرمول مبنایی برای ۳ سال و یا حتی تا پایان برنامه هفتم توسعه باشد تا سرمایه گذاران بتوانند بر اساس آن فعالیتهای خودرا سامان دهند.
خاندوزی اظهار داشت: به جهت بررسی این پیشنهاد، فردا جلسه ای اضطراری در کمیسیون اقتصادی دولت برگزار می گردد که امیدواریم با همکاری سایر وزارت خانه ها این پیشنهاد مصوب شود.
وزارت اقتصاد سهامدار هیچ بانک خصوصی نیست
وی در مورد آخرین وضعیت برگزاری مجامع بانکهای خصوصی عنوان کرد: بر مبنای تبصره ۲ ماده ۵ قانون اجرای سیاست های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی، بانکها باید سقف سهامداری مجاز را مراعات کنند و اگر این نسبت رعایت نشد، حق رأی سهام مازاد در اختیار وزارت اقتصاد قرار می گیرد. ازاین رو وزارت اقتصاد سهامدار نمی گردد.
سخنگوی اقتصادی دولت افزود: الان به غیر از سه بانک ملت، تجارت و صادرات که از گذشته دولتی بودند، وزارت اقتصاد سهامدار هیچ بانک خصوصی دیگری نیست.
وی افزود: اما حق رأی سهام مازاد ۴ بانک در اختیار وزارت اقتصاد قرار گرفته است. حق رأی ناشی از ۶۱ درصد سهام مؤسسه ملل، حق رأی ناشی از ۶۶ درصد سهام بانک رفاه، حق رأی ناشی از ۶۰ درصد سهام بانک آینده و حق رأی ناشی از ۶۶ درصد سهام بانک ایران زمین در اختیار وزارت اقتصاد است.
خاندوزی عنوان کرد: در مورد دو بانک رفاه و مؤسسه ملل هیچ مسأله ای وجود نداشته و کلیه مجامع برگزار و صورت های مالی تصویب شده است و بمحض این که صورت های مالی سال ۱۴۰۱ نهایی شود مجمع برگزار می گردد و مشکلی از این بابت وجود ندارد اما بانک ایران زمین به جهت این که مشمول ماده ۳۹ قانون پولی و بانکی شده است، اختیار حق رأی به بانک مرکزی منتقل شده است.
وی اضافه کرد: در مورد بانک آینده به خاطر این که برخی سهامداران شکایتی را به دیوان عدالت اداری کرده بودند، باوجود این که دیوان مصوبه بانک مرکزی را تأیید کرده بود، اخیراً این نهاد مجدداً دستور توقف اجرای مصوبه را داده است. در همین راستا درحال حاضر اقداماتی انجام داده ایم، ازجمله این که حسابرس معتمد را معرفی کردیم و همینطور درخواست برگزاری مجمع عمومی را داده ایم اما همه اینها منوط به اینست که موضوع در دیوان عدالت اداری تعیین تکلیف شود.
رشد پرداخت تسهیلات خرد بانکها به ۱۵ درصد
اندوزی در مورد برنامه دولت برای برخورد با بانک هایی که در پرداخت وام خرد کوتاهی می کنند، عنوان کرد: رییس جمهور تاکید بسیاری داشت که دسترسی عامه مردم به تسهیلات تسهیل شود. عملکرد سال ۱۴۰۰ نشان داده است که حدود ۱۳ درصد از کل تسهیلات به وام خرد اختصاص یافت که این عدد پارینه به بیشتر از ۱۵ درصد افزایش پیدا کرد.
وزیر اقتصاد اضافه کرد: مجموع رشد تسهیلات بانکهای کشور ۴۱ درصد بود اما بانک هایی که مشخصاً و با حجم گسترده ای مخاطب وام خرد و نیازهای کوچک مردم بودند مثل بانک قرص الحسنه و پست بانک و … سهم بیشتری داشتند. بانک قرض الحسنه ۹۱ درصد و پست بانک ۹۰ درصد نسبت به سال ۱۴۰۰ تسهیلات خرد دادند.
خاندوزی افزود: هنر ما کنترل تورم با قفل زدن تولید و عدم تامین نیاز عامه مردم نیست، بلکه دنبال بهبود شاخصهای پارینه هستیم.
وی اضافه کرد: همینطور بانک مرکزی معیاری را برای ارزیابی بانکها در نظر گرفته و آن سهم بانکها در پرداخت وام خرد است. این مورد کمک می نماید بانکها انگیزه داشته باشند برای بهبود رتبه خود نزد بانک مرکزی سهم وام خرد را بالا برند.
سخنگوی اقتصادی دولت در مورد مالیات عنوان کرد: هدف دولت از وضع پایه های مالیاتی و اجرای قوانینی هم چون مالیات بر سوداگری، جذب منابع بودجه ای نیست. بلکه این پایه ها به دنبال تنظیم گری در جامعه است.
کاهش ۷ درصدی نرخ مالیات بر تولید
وی اظهار داشت: این دولت برای نخستین بار نرخ مالیات بر تولید را ۷ درصد کاهش داده است و همینطور به منظور کاهش هزینه های اصناف، امسال مالیات مقطوع نیمی از اصناف صفر بوده است.
خاندوزی در مورد رویکرد دولت در مهار تورم عنوان کرد: دولت به منظور مهار تورم، مجموعه اقداماتی را در بسته مهار تورم تصویب کرد. دو دسته عوامل بنیادین و کوتاه مدت در مورد شکل گیری تورم وجود دارد.
وی اضافه کرد: دولت برنامه های مهار تورم را با محوریت اعمال سیاست های کنترل نقدینگی و مدیریت انتظارات تورمی با تمرکز بر ۵ مجوز طراحی نموده است
خاندوزی اظهار داشت: این برنامه ها ذیل ۵ سرفصل اصلی شامل باز مهندسی نظام تامین مالی دولت، تسویه بدهی های دولت و بخش دولتی، کاهش ناترازی شبکه بانکی، کاهش ناترازی ارزی و اتخاذ یک سیاست پولی فعال تعریف شده است.
وی در مورد سهم دانش بنیان ها از بودجه امسال، خاطرنشان کرد: بر مبنای قانون بودجه سهم دانش بنیان ها به چند بخش اعتبارات معاونت علمی، پارک های وزارت علوم، پارک های جهاد دانشگاهی و هم چنین پشتیبانی از طرح های نوآورانه تقسیم می شود.
خاندوزی اظهار داشت: در مجموع این اعتبارات نزدیک به ۱۱ هزار و ۵۶۰ میلیارد تومان امسال اعتبارات بودجه ای دارند.
وی اضافه کرد: اما در ماه های اول به این علت که تحقق درآمدها با کندی مواجه می باشد، بخش مصارف نیز کمتر از بقیه ماه های سال است و تا حالا نزدیک به ۷۰۰ میلیارد تومان از اعتبارات دانش بنیان ها اختصاص پیدا کرده است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی عنوان کرد: دولت بخشی از منابع تسهیلات تبصره ۱۸ را به منظور افزایش سرمایه صندوق ها استفاده می نماید که این صندوق ها نیز نقش مهمی در تامین اعتبارات لازم دانش بنیان ها خواهد داشت.


منبع:

1402/04/29
11:54:55
5.0 / 5
691
تگهای خبر: اشتغال , اقتصاد , اقتصادی , تجربه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۲
لباس نو