چرا گوگل و آمازون نمی توانند در اروپا راحت اخراج کنند؟
لباس نو: لباس نو: بزرگترین شرکت های فناوری آمریکایی بعد از اعلام بزرگترین دور اخراج در تاریخ خود، حالا دریافته اند که تعدیل کارمندان در اروپا، تا چه حد دشوار است.
به گزارش لباس نو به نقل از ایسنا، در آمریکا شرکتها می توانند اخراج گسترده کارمندان را اعلام نموده و ظرف مدت چند ماه، صدها، بلکه هزاران کارمند را مرخص کنند. در این بین، در اروپا، اخراج های دسته جمعی در شرکت های فناوری به علت قوانین حمایتی نیروی کار، متوقف مانده است برای اینکه این قوانین عملا اخراج افراد در برخی از کشورها را بدون مشورت قبلی با گروههای حامی کارمندان، غیرممکن می کند. این امر هزاران کارمند فناوری که نمی دانند آیا مذاکرات به نفع آنها می شود یا یا به مدت نامعلوم ادامه پیدا می کند را در برزخ نگه داشته است.
بلومبرگ به نقل از منابع آگاه که مایل نبودند نامشان فاش شود، نوشت: در فرانسه، آلفابت که شرکت مادر گوگل است، هم اکنون مشغول مذاکره برای کاهش تعداد کارمندان بوسیله خروج داوطلبانه بوده و بسته های پایان خدمتی را عرضه نموده که امیدوار است به حد کافی سخاوتمندانه باشد تا کارمندان را به ترک شرکت مجاب کند.
یک منبع مطلع اظهار داشت: آمازون با دادن پیشنهاد یک سال حقوق، تلاش نموده است برخی از مدیران ارشد آنجا را به استعفا تشویق کند و به کارمندانی که می خواهد شرکت را ترک کنند، مرخصی داده تا بتوانند سهامشان را واگذار کنند و پاداش بگیرند.
اما در کشورهای فرانسه و آلمان که یکی از سخت گیرانه ترین قوانین کار در اتحادیه اروپا را دارند، گوگل سرگرم مذاکره با شوراهای کاری است. شوراهای کاری، گروههای ویژه شرکتی هستند که نمایندگان منتخب کارمندان با مدیریت درباره ی مسائل نیروی کار مذاکره می کنند. برمبنای قانون، شرکتها ملزم هستند با این شوراها قبل از انجام اخراج ها مذاکره کنند که این مذاکرات گاهی طولانی شده و شامل جمع آوری اطلاعات مذاکره و رجوع احتمالی است. به علت این الزامات، زیرمجموعه های گوگل در آلمان و فرانسه، آخرین واحدهای این شرکت خواهند بود که تعدیل نیرو انجام می دهند؛ البته اگر تعدیلی در کار باشد.
گوگل با تایید این مذاکرات، به بلومبرگ اظهار داشت: بدنبال برنامه ریزی اخراج یا انجام اخراج در رومانی، یونان یا اتریش نیست. سخنگوی گوگل در پاسخ به پرسشهای بلومبرگ اظهار داشت که ما با دقت و به تفکیک در هر کشوری که تعدیل نیرو انجام می گیرد، کار می نماییم تا به الزامات قانونی محلی که در هر کشوری متفاوت، پیچیده و زمانبر است، پایبند بمانیم.
در پاریس که گوگل حدود ۱۶۰۰ کارمند دارد، یک شورای کاری سرگرم مذاکره با این شرکت درباب تعداد کارمندان و و موقعیت هایی است که در برنامه خروج دسته جمعی داوطلبانه قرار خواهند گرفت. افراد باخبر از این پروسه می گویند هنوز تا چند هفته دیگر با راهکار فاصله داریم و در این فاصله، اوضاع طبق معمول پیش می رود. یک کارمند در این رابطه اظهار داشت: مدیریت روشن کرده که هیچ کس به زور ملزم به ترک شرکت نخواهد شد.
در مقابل، در انگلیس که قوانین کار به آن اندازه سختگیرانه نیست، ۵۰۰ نفر از ۸۰۰۰ گوگلی باید این شرکت را ترک کنند که معادل نرخ تعدیل شش درصدی مطابق با هدف جهانی این شرکت است. بگفته متیو والی، نماینده اتحادیه "یونایتد دِ یونیون"، مذاکره با شوراهای کار، به بسته های پاداش محرمانه منجر خواهد شد اما تعداد کارمندانی که مقرر است این شرکت را ترک کنند، قابل مذاکره نیست. وی ضمن اشاره به ادامه فرآیند چانه زنی اظهار داشت: آنها تلاش می کنند حداقل های قانونی را انجام دهند.
همین وضعیت در دوبلین که اتحادیه ها مدعی هستند گوگل بدنبال حذف ۲۴۰ کارمند است و زوریخ که اتحادیه ها می گویند تعداد کارمندان اخراج بیش از ۲۰۰ نفر است، صدق می کند.
کارمندان گوگل بتازگی یک شورای کاری فرامرزی برای کشورهای اتحادیه اروپا راه اندازی کرده اند که شامل بریتانیا و سوئیس می شود. انتظار می رود این شورا تا حدود شش ماه دیگر عملیاتی شود و در مشاوره های آینده، صدای جمعی قدرتمندی خواهد بود. بگفته والی، این نشان دهنده تغییر بزرگ است برای اینکه این شرکت باید به کارمندان نسبت به سازماندهی مجدد، خیلی قبل تر اطلاع رسانی کند. این شورای کار اروپایی متشکل از نمایندگانی خواهد بود که کارمندان گوگل هستند و برای یک دوره چهار ساله فعالیت خواهند کرد. طبق اسناد، اعضای شورا با مدیریت گوگل ارتباط خواهند داشت و مقر آن در دوبلین است.
پاول کول، رییس اجرائی اتحادیه کارگران آلفابت و مهندس نرم افزاری گوگل در نیویورک می گوید: بااینکه استانداردهای مختلف رفتار، شکاف میان کارمندان گوگل در سراسر جهان ایجاد نکرده است، افراد متوجه شده اند که آنچه در آمریکا اتفاق می افتد، در مقایسه با فرانسه و آلمان متفاوت می باشد. مشاهده اینکه اوضاع در کشورهای دیگر متفاوت می باشد، برای افراد در آمریکا الهام بخش بوده و نشان داده است برای چه چیزی می توانند مبارزه کنند.
کاهش مشاغل فقط شامل حال کارکنان فناوری نبوده است. برمبنای تحقیقات بلومبرگ، مدیران در سراسر جهان، در فاصله اکتبر تا مارس، حدود نیم میلیون کارمند را اخراج کردند. با این وجود، اخراج ها در صنعت فناوری بسیار شدید بوده و خیلی از شرکت های فناوری به توسعه بیش از اندازه بعد از مشاهده افزایش ترافیک در دوران قرنطینه های کووید-۱۹ معترف شده اند. هنگامی که بازگشایی مدارس، ادارات و فروشگاه ها شروع شد، رشد خدمات مبتنی بر وب از استفاده از شبکه های اجتماعی گرفته تا برنامه های تحویل غذا به شدت کم شد و مدیران را وادار کرد به ارزیابی مجدد چشم اندازهای خود بپردازند.
بر اساس گزارش بلومبرگ، بیش از ۱۷۰ هزار کارمند فناوری تمام وقت در اروپا و انگلیس توسط آمازون، آلفابت و متا استخدام شده اند و مهندسان نرم افزار بطور معمول نصف همتایان خود در آمریکا حقوق می گیرند.
منبع: لباس نو
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب