نتایج گزارش مركز آمار نشان می دهد؛

درآمد ماهیانه روستائیان۱میلیون و۶۸۰هزار تومان شد، رشد۱۴درصدی هزینه

درآمد ماهیانه روستائیان۱میلیون و۶۸۰هزار تومان شد، رشد۱۴درصدی هزینه

به گزارش لباس نو متوسط هزینه سالانه خانوار شهری در سال گذشته۳۳میلیون تومان ومیزان درآمد نیز۳۶میلیون و۶۸۵هزار تومان بود؛ همینطور درآمد ماهیانه خانوار روستایی با۱۴درصد رشد به۱میلیون و۶۸۰هزار تومان رسیده است.



به گزارش لباس نو به نقل از مركز آمار ایران، طرح آمارگیری هزینه ودرآمد خانوار با هدف برآورد متوسط هزینه ها و درآمد یك خانوار شهری و یك خانوار روستایی در سال قبل با آمارگیری از ۱۸هزار و ۷۰۱ خانوار نمونه در نقاط شهری و ۱۹ هزار و ۲۶۱ خانوار نمونه در نقاط روستایی كشور انجام شد.
نتایج مطالعات مركز آمار ایران نشان می دهد، متوسط میزان درآمد ماهیانه خانوار شهری با رشد۱۵.۶ درصدی به ۳ میلیون و ۵۷ هزار تومان و میزان هزینه خانوار شهری هم با رشد ۱۵.۷ درصدی به ماهیانه ۲ میلیون و ۷۴۶ هزار تومان رسیده است.
علاوه بر این متوسط میزان درآمد ماهیانه یك خانوار روستایی با رشد ۱۴.۱ درصدی به یك میلیون ۶۸۰ هزار تومان و میانگین هزینه خانوار روستایی هم با رشد ۱۳.۹ درصدی به یك میلیون و ۴۸۹ هزار تومان رسیده است.
نتیجه این آمارگیری نشان می دهد، متوسط هزینه كل خالص سالانه یك خانوار شهری ۳۲۹.۵۲۵ هزار ریال (سالانه ۳۲ میلیون و ۹۵۲ هزار و ۵۰۰ تومان) بوده است كه نسبت به رقم مشابه در سال قبل ۱۵.۷ درصد افزایش نشان داده است.
از هزینه كل سالانه خانوار شهری۷۶.۷۵۰ هزار ریال با سهم ۲۳.۳ درصد مربوط به هزینه های خوراكی و دخانی و۲۵۲.۷۷۵ هزار ریال با سهم۷۶.۷ درصد مربوط به هزینه های غیرخوراكی بوده است. در میان هزینه های خوراكی و دخانی، بیشترین سهم با ۲۲.۱ درصد مربوط به هزینه آرد، رشته، غلات، نان و فرآوردهای آن و در میان هزینه های غیرخوراكی بیشترین سهم با ۴۳.۰درصد مربوط به مسكن بوده است.
همچنین متوسط درآمد اظهار شده سالانه یك خانوار شهری ۳۶۶، ۸۴۸ هزار ریال(سالانه ۳۶ میلیون و ۶۸۴ هزار و ۸۰۰ تومامن) بوده است كه نسبت به سال قبل، ۱۵.۶ درصد افزایش داشته است. بر این اساس در سال ۱۳۹۶ رشد متوسط درآمد سالانه خانوارهای شهری برابر با رشد هزینه كل سالانه است. منابع تامین درآمد خانوارهای شهری نشان می ­دهد كه ۳۴.۴ درصد درآمد از مشاغل مزد و حقوق بگیری، ۱۶.۱ درصد از مشاغل آزاد كشاورزی و غیركشاورزی و۴۹.۵ درصد از محل درآمدهای متفرقه خانوار تأمین شده است.
مقایسه درصد خانوارهای شهری استفاده كننده از لوازم عمده زندگی در سال ۱۳۹۵ نسبت به سال ۱۳۹۶ نشان می ­دهد كه خانوارهای استفاده كننده؛ اتومیبل شخصی از ۴۷.۶ به ۵۰.۶ درصد، یخچال فریزر از ۶۰.۵ به ۶۳.۲ درصد، جاروبرقی از ۹۰.۳، به ۹۱.۰ درصد، ماشین لباسشویی از ۸۴.۵ به ۸۶.۳ درصد، ماشین ظرفشویی از ۵.۸ به ۷.۳ درصد و مایكروفر از ۱۰.۳ به ۱۲.۴ درصد افزایش یافته است. در سال ۱۳۹۶، عمده ترین نوع سوخت مصرفی ۹۳.۸ درصد از خانوارهای شهری برای گرما، گاز طبیعی(شبكه عمومی) بوده است.
رشد ۱۴ درصدی هزینه روستانشیان/متوسط هزینه ماهیانه ۱میلیون و ۴۸۹ هزار تومان
متوسط هزینه كل خالص سالانه یك خانوار روستایی۱۷۸.۷۶۰ هزار ریال(سالانه ۱۷ میلیون و ۸۷۶ هزار تومان) بوده است كه نسبت به سال قبل۱۳.۹ درصد افزایش نشان داده است. از هزینه كل سالانه خانوار روستایی۶۶.۵۰۴ هزار ریال با سهم ۳۷.۲ درصد مربوط به هزینه های خوراكی و دخانی و ۱۱۲.۱۶۶ هزار ریال با سهم ۶۲.۸ درصد مربوط به هزینه های غیرخوراكی بوده است.
در بین هزینه های خوراكی و دخانی، بیشترین سهم با ۲۵.۲ درصد مربوط به هزینه ی آرد، رشته، غلات، نان و فرآوردهای آن و در میان هزینه های غیرخوراكی، بیشترین سهم با ۲۹.۱ درصد مربوط به مسكن بوده است.
درآمد ماهیانه روستائیان ۱میلیون و ۶۸۰ هزار تومان
همچنین نتایج گزارش مركز آمار ایران از آن حكایت می كند كه متوسط درآمد اظهار شده­ سالانه یك خانوار روستایی ۲۰۱.۸۴۲ هزار ریال(سالانه ۲۰ میلیون و ۱۸۴ هزار و ۲۰۰ تومان) بوده است كه نسبت به سال قبل ۱۴.۱ درصد افزایش داشته است. منابع تامین درآمد خانوارهای روستایی نشان می ­دهد كه ۲۹.۴ درصد از مشاغل مزد و حقوق بگیری، ۳۱.۷ درصد از مشاغل آزاد كشاورزی و غیركشاورزی و ۳۸.۸ درصد از محل درآمدهای متفرقه خانوار تأمین شده است.
مقایسه درصد خانوارهای روستایی استفاده كننده از لوازم عمده زندگی در سال ۱۳۹۵ نسبت به سال ۱۳۹۶ نشان می­ دهد كه خانوارهای استفاده كننده؛ اتومیبل شخصی از ۲۷.۰ به ۲۹.۶ درصد، یخچال فریزر از ۴۱.۶ به ۴۵.۲ درصد، جاروبرقی از۶۴.۱ به ۶۴.۲ درصد، ماشین لباسشویی از ۵۲.۱ به ۵۳.۹ درصد، ماشین ظرفشویی از ۰.۲ به ۰.۳ درصد و مایكرویو از ۱.۶ به ۱.۹ درصد افزایش رسیده است.
در سال ۱۳۹۶ عمده ترین نوع سوخت مصرفی ۶۴.۴ درصد از خانوارهای روستایی برای گرما، گاز طبیعی(شبكه عمومی) و ۲۵.۱ درصد نفت سفید بوده است.
بررسی متوسط هزینه كل سالانه یك خانوار شهری نشان داده است كه استان تهران با ۴۷۹.۹۴۸ هزار ریال بیشترین و استان كرمان با ۱۹۲.۳۲۹هزار ریال كمترین هزینه را در سال ۱۳۹۶ داشته اند.همچنین استان تهران با ۵۱۵.۳۵۱ هزار ریال بیشترین و استان آذربایجان غربی با ۲۴۰.۳۹۳ هزارریال، كمترین متوسط درآمد سالانه یك خانوارشهری را در سال ۱۳۹۶ به خود مختص كرده است.

1397/09/26
15:03:18
5.0 / 5
6316
تگهای خبر: لباس , هزینه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
لباس نو