یك مقام مسئول در نظام بانكی:
ورود ایران به فهرست سیاه FATF وضعیت بانكها را بدتر از این نمی كند
به گزارش لباس نو دبیركل كانون بانك ها و مؤسسات اعتباری خصوصی اظهار داشت: باتوجه به محدودیت هایی كه تحریم بر اقتصاد ملی تحمیل كرده است، هر تصمیمی در FATF گرفته می شد، بدتر از این نمی شد.
به گزارش لباس نو به نقل از مهر، مجید قاسمی در گفتگویی در پاسخ به این سؤال كه آیا قرار گرفتن ایران در فهرست سیاه FATF با عنایت به تحریم ها و فشارهای آمریكا می تواند اثری در مبادلات تجاری و ارزی ما داشته باشد؟ اظهار داشت: با عنایت به محدودیت هایی كه تحریم بر اقتصاد ملی تحمیل كرده است، هر تصمیمی در FATF گرفته می شد، بدتر از این نمی شد و ایجاد نگرانی های بیش از اندازه، یا بر مبنای عدم تسلط اظهارنظركنندگان بر مبحث از نظر تخصصی است یا بر مبنای مقاصد دیگری است كه این افراد دارند.
وی اضافه كرد: به هر صورت از آقای رئیس كل بانك مركزی به خاطر اظهارات شفاف و صریح شان در این خصوص قدردانی می كنیم؛ آقای همتی هم گفتند كه آنچه قرار بوده برای كشور محدودیت ایجاد كند با تحریم ها انجام شده است.
قاسمی افزود: الان كدام بانك بزرگی با ما كار می كند؟ كدام بانك متوسطی با ما كار می كند؟ این تلاش هایی كه اقتصاد ملی با هدایت بانك مركزی انجام می دهد برای مقابله با تحریم ها همچنان در سطح وسیعی ادامه خواهد داشت و امیدواریم اتفاق بدی نیافتد.
مدیرعامل یك بانك خصوصی در مورد وضعیت بازار ارز ضمن قدردانی از رئیس كل بانك مركزی به علت اعمال سیاست های صحیح ارزی، تصریح كرد: ما كشوری هستیم با شرایط اقتصاد تحریمی ولی دارای دروازه های باز برای واردات هر چیزی با قیمت دلار به هر مقداری؛ وقتی جكوزی با دلار ۱۴۰ هزار تومان وارد كشور می شود!
پیش بینی های سازمان یافته برای دلار ۴۰ هزار تومانی!
وی ضمن اشاره به اینكه بانك مركزی برای اداره كشور به لحاظ تأمین و كنترل نرخ ارز و مدیریت تراز پرداخت ها خیلی تحت فشار است، اظهار داشت: سیاست های قبلی بانك مركزی به این وضعیت دامن میزده است؛ در آن مقطع هر چیزی را كه وزارت صنعت و معدن مهر ارز رقابتی میزده در بانك مركزی به ارز متقاضی تغییر پیدا می كرده است.
دبیركل كانون بانك ها و مؤسسات اعتباری خصوصی ضمن اشاره به تغییر ریاست بانك مركزی از نیمه دوم سال ۹۴، اظهار داشت: از زمانی كه رئیس كل بانك مركزی با سیاست های جدید وارد این حوزه شده، با دقت و حساسیت و با بحث مدیریت پولی بازار را مدیریت كرده است؛ وقتی همتی رئیس كل بانك مركزی شد دلار تا ۱۹ هزار تومان بالا رفته بود و برخی پیشبینی دلار ۴۰-۵۰ هزار تومان را هم مطرح كرده بودند.
قاسمی خاطرنشان كرد: این پیشبینی ها سازمان یافته بود، الان در ثبات نسبی هستیم هرچند تا ۱۳ و ۱۲ هزار تومان و حتی كمتر از ۱۲ هزار تومان هم قیمت دلار پایین آمد و الان در مرز ۱۴ هزار تومان و این حدوداست؛ باید قبول نماییم آنچه پیش از همتی در بانك مركزی برای او به ارث رسیده، شرایط بسیار بسیار ناهنجار و بهم ریخته بوده است.
وی با اشاره به سیاست های ارزی دوره قبلی مدیریت بانك مركزی، اظهار داشت: حتی انسان شك می كند كه چرا باید بانك مركزی اینطور اداره می شده است؟
روحانی با تغییر رئیس بانك مركزی جلوی فلج شدن دولت را گرفت
این مقام مسئول در نظام بانكی در پاسخ به پرسشی درباره اظهار نظر یكی از چهره های اقتصادی بعنوان مشاور ارزی و اقتصادی دولت در مورد افزایش شدید نرخ ارز پس از اقدام ضد ایرانی اخیر گروه ویژه مالی، خاطرنشان كرد: این فرد در توهمات خودش سیر می كند؛ این فرد منشأ تمام سیاست های نابسامانی بوده كه ارز بر مبنای آنها در این قیمت ها شكل گرفته و الان طبیعی است كه ثبات ارز را طبیعی جلوه دهد و هنرها و مدیریت بانك مركزی را به این شكل به سایه ببرد.
وی افزود: حداقل دلار تا ۱۹ هزار تومان بالا رفت و پیشبینی آقایان هم این بوده كه تا ۴۰ هزار تومان هم افزایش داشته باشد؛ با ظرافت های عجیبی این سیاست ها یك مرتبه دولت هاشمی را فلج كرد و در جریان فلج كردن دولت فعلی بود كه تدبیر رئیس جمهور برای تغییرات بانك مركزی مانع شد.
اقتصاد ایران پتانسیل كاهش قیمت ارز را دارد
قاسمی تاكید كرد: بعنوان یك دانش آموخته اقتصاد از تلاشهای بانك مركزی در این مقطع باید قدردان باشیم اگر بقیه عوامل اقتصادی، نهادها و اركان تصمیم گیر اقتصاد كشور با بانك مركزی هماهنگ باشند و كمك كنند، قیمت ارز به راحتی قابل كاهش است.
وی در پاسخ به این پرسش كه بعضی می گویند بانك مركزی فنر ارز را فشرده است؟ احتمالاً بازهم این فنر رها و شاهد افزایش چشمگیر قیمت ارز خواهیم بود؟ اظهار داشت: اقتصاد ما پتانسیل اینكه قیمت ارز كاهش پیدا كند را دارد.
این فعال بانكی در مورد حداكثر توان قیمت ارز برای كاهش، خاطرنشان كرد: میزان كاهش، بحث محاسباتی و سیاست هاست؛ سیاست ها می تواند میزان كاهش قیمت ارز را تنظیم كند؛ اما قیمت ارز هم اكنون در اقتصاد ما بالاست، بخاطر بسیاری از عواملی است كه هنوز خارج از حیطه بانك مركزی است. اگر بنا به سیاست هایی كه بانك مركزی فعلی اعتقاد دارد، عمل كنند قیمت ارز هم كاهش خواهد یافت.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب